Образи та Маски

Рецензія на демо-альбом російської групи Abyssphere “Образы и Маски”.

Почнемо з приємного. Молодий гурт, відомий поки що лише у дуже вузьких колах шанувальників музики у стилі Melodic-Doom metal, порадував досить сильним та якісним матеріалом. Особливістю запису є сильний гроул, який попри свою агресивність та насиченість залишається достатньо чітким, щоб можна було розібрати слова. Таке поєднання голосових даних та майстерності виконання спостерігається досить рідко. Інструментальні партії попри свою простоту, а іноді навіть примітивність, гармонійно поєднані в усіх треках, а тексти пісень заслуговують окремої уваги. Всі сім пісень, з яких складається демо альбом чітко відображають погляди музикантів на світ та на своє місце в ньому. Наприклад: „...ибо жизнь за окном и грустна, и смешна, но скидывать маски едва ли мы станем, скрывая под льдом дыханье огня, здесь мир — стекло, а я в нём камень.”

Але на цьому гарні враження від альбому закінчуються. Не зважаючи на те, що самі Abyssphere заявляють, буцімто альбом записувався на студії RP-Studio, складається враження, ніби його запис здійснювався на, по меншій мірі, п’яти різних студіях, при чому не професійних, а аматорських. Про те, що альбом писався на різних студіях свідчить те, що на кожному треці звук гітари, хоч і не принципово, але відрізняється, а про непрофесійність студій — якість цього звуку. В усіх піснях, ефект distortion в гітарах містить забагато „піску”. Звичайно, можна сказати, що кожен гітарист настроює свій процесор по різному, проте я дуже сумніваюсь, що ідеальний звук гітари для гітариста групи Константіна Циганкова — пісочний саунд а ля DOD Death Metal Distortion. Дуже схоже, що гітара писалася не через мікрофони, а „у лінію”, що також не є ознакою професіоналізму звукорежесера. Далі в пісні „шкатулка” на задньому плані спостерігається дивний ефект, схожий на шипіння. Цей звук дратує та псує враження від пісні. Чого б не хотів досягти таким ефектом звукорежесер, досяг він лише погіршення якості запису. Досить слабким виявився мастерінг пісень: в деяких місцях вокаліст вступає, ніби не в такт.

В цілому „Образы и Маски” вийшов досить пристойним демо альбомом. На те він і демо, що не ідеальний. Але дружня порада хлопцям з Abyssphere — під час запису повноцінного альбому знайти щось більш якісніше, ніж RP-Studio та звернутись до більш вправного звукорежесера.

29 листопада 2007 @ 16:04

коментарів поки немає

Name:

Email:

URL:

запам'ятати мене

повідомляти про наступні коментарі?

Введіть символи з картинки: