Рецензія ток шоу програми „Дуель”

Концепція нового ток шоу „Дуель”, що транслює ТРК Україна справляє гарне враження. Як стверджує ТРК Україна на своєму сайті, концепція програми полягає у з’ясуванні стосунків відомих українці з різними поглядами. Але з’ясування стосунків не через даремне кидання словами, а через надання вагомих конструктивних аргументів. Могла б вийти досить пристойна передача.

Однак реалізація цієї концепції зводить всі плюси задумки нанівець. Ведучий програми Олександр Мельничук, який має виконувати роль рефері, зовсім не справляється зі своїми обов’язками. Це виражається у його нездатності контролювати хід розмови опонентів, що в свою чергу призводить до перетворення конструктивної суперечки у словесну перепалку із взаємними образами. За таких умов роль ведучого зводиться до представлення гостей та оголошення рекламної паузи.

Ще у студії присутні так звані судді, які час від часу висловлюють своє „професійне” ставлення до дискутуючих гостей. Напевно задумка полягала у підборі авторитетних професіоналів із різних сфер. Проте авторитетних професіоналів творча група, певно, не знайшла. От і доводиться прислухатися до думки „праціника маркетингової фірми” або студента 5-го курсу замість професіонала.

Аудиторія також грає роль засобу маніпуляції. Шалені оплиски чомусь зриває не конструктивна заява, а особливо колюча особиста образа опонента.

За інформацією сайту telekritika.ua, рейтинг ток шоу „Дуель” нижче середнього і складає 1,3 відсотка.

29 листопада 2007 @ 16:16

коментарів поки немає

Name:

Email:

URL:

запам'ятати мене

повідомляти про наступні коментарі?

Введіть символи з картинки:




анонси

6 червня о 10:00 передзахист кваліфікаційних робіт студентів 2 року та показ індивідуальних творчих доробків .

16-17 червня о 10:00 захист кваліфікаційних робіт студентів 2 року.

останні доробки

відео
фото
аудіо
текст
новітні медіа

категорії

Міжнародна журналістика
Література
Преса

архів

січень 2008
грудень 2007
листопад 2007
жовтень 2007
червень 2007

підписка на RSS
підписатися на RSS
всі RSS-потоки