«Невидане» з «Колиски»

автор: редактор
• Література

Занурюєш руки у воду
I з льоду витинаєш зiрки
Плачеш перед свiтанком,
Наче робив це завжди
«Інкунабула» «Подаруй мені небо»

В Києві відбулася презентація дебютного альбому рок-гурту «Інкунабула» (з латинської «колиска»). В суботній вечір цокольне приміщення центрального «Музторгу» швидко заповнювалось прихильниками української рок-музики. Альбом «НеВиДаНе», який щойно вийшов у світ, став підсумком трирічної діяльності молодого колективу.

На сьогодні «Інкунабула» - це Роман – (барабани), Макс – (гітара) та Юрко – (вокал, бас, сопілка). Група має власний стиль та оригінальне обличчя. Важкі агресивні гітарні партії, автентичні фолк-елементи, мелодійна вокальна лінія та басові соло забезпечують цікаве та впізнаване звучання.

«Ми не звикли виступати з сольними програмами, а тому навіть трек-ліста не підготувати», - говорить соліст «Інкунабули» Юрко. Та відсутність чіткого плану дій швидше стала родзинкою вечора, ніж негативом.  Вся презентація пройшла з легким настроєм в майже «домашній» атмосфері.

«Дедал та Ікар», «Залишений», «Герої 2.0», «Подаруй мені небо», - слухачі самі обирали, яку саме пісню вони хочуть почути наступною. Безперечним хітом стала «Народна», яку хлопці навіть виконували на біс. «Все ясно, коли ми виходимо на сцену, нам спочатку потрібно 5-6 разів заспівати «Народну», для того, щоб розворушити глядачів», - жартує Юрко. Дуже незвично прозвучала пісня «Мати». Поєднання лірики Марійки Підгірянки з роковим звучанням інструментів та майже містичним голосом соліста створила незабутнє враження. Добре відомі прихильникам гурту композиції «Твоє тіло», «Залиш мене сама» та пісню «Туман», всі присутні співали разом з виконавцями.

«Назва альбому неоднозначна. З одного боку «невидане» – це unreleased, треки, які раніше не видавалися, а з іншого - «Невидане» як щось до того не бачене», - говорить фронтмен гурту Юрко Козій. Сам диск окрім дванадцяти оригінальних композицій містить мультимедійну частину: тексти пісень, фотографії та кліп на пісню «Залиш мене сама».

Вже з початку жовтня всі охочі зможуть придбати дебютний альбом «Інкунабули» в музичних крамницях країни, а самих виконавців чекає презентаційний тур Україною, під час якого, слухачі отримають можливість почути раніше невидані пісні.

Одарка Бордун

4 жовтня 2007 @ 16:28

коментарі

#1

Піші істчо!!!
Дуже классно!
Якщо не буде червоного диплому, перестану вітатись )))

Дениско, 05.10.07 13:27

Name:

Email:

URL:

запам'ятати мене

повідомляти про наступні коментарі?

Введіть символи з картинки: