Рак молочної залози в Україні

imageІнтерв’ю з завідуючим хірургічним відділом Олегом Калютою та мамологом Іриною Килипенко (клініка “Інновація”)

За звітом ВООЗ Україна посідає друге місце в Європі після Угорщини за кількістю смертей (на сто тисяч населення) спричинених онкозахворюваннями. Яке місце займає в цій статистиці рак молочної залози?

В Україні, як і в більшості країн Європи, рак молочної залози займає перше місце в структурі онкологічних захворювань серед жінок. Якщо взяти за 100 відсотків усіх жінок, які мають онкологічні захворювання, 22-25% з них приходиться на рак молочної залози. На другому місці у жінок рак шкіри, на третьому та четвертому – рак тіла та шийки матки відповідно. За рік діагностують рак грудей приблизно у 17,000 жінок в Україні (за даними 2006-2007 років). Це ті хворі, які звернулися до лікувальних закладів та занесені у необхідний реєстр.
Якщо брати до уваги те, що у нас, як правило, звертаються до лікарів, коли хвороба уже в запущеному стані, то кількість хворих значно більша.

14 квітня 2010 @ 13:27

Віталій Прудиус, «500 днів літа / (500) Days of Summer»

Цю романтичну комедію можна впевнено назвати маленьким шедевром у своєму жанрі. Особливо враховуючи його стан, де бракує свіжих ідей і все вже давно відбувається за звичною схемою: герої знайомляться, проходять кризу відносин і витримавши певні життєві випробування рятують своє кохання в останній момент. Наприклад, десь в аеропорту за хвилину до завершення посадки на літак в іншу країну. Хепі-енд. Кохання. Все класно. Схема стандартна і усім відома. Забудьте про це. «500 днів літа» – фільм не про кохання. Він про те як його пережити.

2 січня 2010 @ 03:01 · коментарі (2)

Галина Корба, “Старий шовінізм в новій польській літературі”

Є книжки, які захоплюють з перших сторінок і не відпускають до останньої миті. Книжки, які хочеться перечитувати і перечитувати. Книжки емоцій, людських доль, насичених сюжетних ліній, історичних розвідок, божевільних пригод, зворушливих історій, вражаючих жахіть... Так от, книжка, про яку йдеться, не така...

22 грудня 2009 @ 11:04 · коментувати

Галина Корба, «Sonic Boom» не зробить бум!

Подія, в яку вірили і не вірили фанати американського рок-гурту «KISS» нарешті сталася. Після одинадцятирічної перерви в світ вийшов наразі останній альбом «Sonic Boom».

22 грудня 2009 @ 11:00 · коментувати

Ольга Шиленко, “Фашизм очима дитини”

Війна очима катів. Війна очима жертв.
Війна як викриття фальшивого героїзму і становлення героїзму справжнього.
Війна у баченні інтелігенції і війна - відлуння з передової – ось що дає нам кінематограф.
А якщо поглянути на війну очима дитини?
У драмі Майкла Хермана «Хлопчик в смугастій піжамі» війна – це особиста трагедія. Трагедія родини, на прикладі якої чітко вимальовується страхітлива істина – абсурд того, що відбувається. А що може бути страшніше за безглузде кровопролиття?

21 грудня 2009 @ 19:21

< давніші записи

анонси


Всі робітники з будівництва та ремонту

пошук

останні доробки

відео
фото
аудіо
текст
новітні медіа
дипломи
практика

авторизація

логін
пароль

категорії

Міжнародна журналістика
Література
Преса

підписка на RSS RSS

підписатися на RSS
всі RSS-потоки

Digital Future Of Journalism
European Journalism Observetory
Twitter Mohyla JSchoolMohyla J-school Facebook Group
Mohyla JSchool YouTube ChannelPicasa Mohyla JSchool